Batman Ninja

  • Svensk titel: Batman Ninja
  • Originaltitel: ニンジャバットマン
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-07-16
  • IMDb: Batman Ninja

Recension - Blu-ray/DVD

Superskurken Gorilla Grodd vill vara ensam herre på täppan och har uppfunnit en maskin som kan skicka iväg alla andra skurkar från Gotham. Men när Batman attackerar sätts maskinen igång prematurt och skickar iväg både Batman, Grodd och Gothams övriga skurkar till det feodala Japan.

Här blir Jokern, Two-face, Penguin, Poison Ivy och Deathstroke ledare för olika klaner av samurajer. Var och en har en viktig beståndsdel av Grodds maskin i sin ägo, och Grodd själv manipulerar samtliga för att samla ihop dessa delar och därmed kunna återskapa sin maskin.

Nu är det upp till Batman att utan hjälp av sina högteknologiska vapen, men lyckligtvis med hjälp av Alfred, Cat-Woman, Robin, Red Hood och Nightwing, hitta sina sanna rötter och kampsportskunskaper för att kunna besegra skurkarna och förhoppningsvis kunna hitta hem till det Gotham han är van vid…

”Batman Ninja” är något helt nytt, och är helt fristående från de övriga animerade DC-filmerna. Gjord i Japan, med en typisk anime-design och innehåll som drar inspiration från både gamla samuraj- och ninjahistorier och de superhjälteserier som producerades en masse i Japan.

Lite skeptisk var jag allt, men jag blev glatt överraskad hur väl dessa karaktärer fungerar även i en helt annan miljö. En sumo-version av Bane är ju så självklart när man tänker efter, eller hur?

Tips: Även om det inte går att välja japanska i den vanliga språkvalsmenyn, så kan man välja att se filmen med det ursprungliga japanska ljudspåret under extramaterialet. Ett stort plus för att man lagt med detta på discen, men ett minus för att det inte är i samma kvalitet som det engelska ljudspåret.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer