Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  • Svensk titel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
  • Originaltitel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
  • Speltid (min): 115
  • Release (Bio): 2018-01-12
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-06-25
  • IMDb: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Recension - Blu-ray/DVD

Mildred Hayes har tröttnat. Flera veckor har gått sedan hennes dotter hittades våldtagen och mördad, men polisen har fortfarande inga misstänkta. Frustrerad över bristen av framsteg bestämmer hon sig för att hyra tre stora reklamskyltar längs en liten väg utanför staden, där ett skarpt kritiskt meddelande riktat till poliskåren i allmänhet och polischefen i synnerhet målas upp.

Samtidigt som många förstår hennes ilska, är det många som tycker att hon gått för långt när hon pekar ut polischefen på det sättet, ”han som inte mår bra dessutom!”. Men ingen sätter sig på Mildred Hayes ostraffat.

”Three Billboards outside Ebbing, Missouri” är en skådespelarfilm. Är ni ute efter att se specialeffekter radas upp ska ni se något annat, det här är en magnifik uppvisning i skicklig skådespelarkonst. Frances McDormand är fantastisk som Mildred, och vann också en Oscar för rollen. Sam Rockwell, som spelar en lätt imbecill polis utan att göra fars av det, vann även han en välförtjänt Oscar, för bästa manliga biroll. Som polischefen ser vi Woody Harrelson, som än en gång visar upp den bredd han har i yrket. Som om det inte vore nog får vi även se min favorit Peter Dinklage i en liten (no pun intended) men ack så fin roll.

Det här är en film som berör. Man blir stundtals ledsen, stundtals arg och lyckligtvis får man även skratta. Och hela tiden kan man låta sig imponeras över ett fantastiskt hantverk av alla inblandade.

Kanonfilm.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer