Fatal games

  • Svensk titel: Fatal games
  • Originaltitel: Fatal games

Recension - Blu-ray/DVD

Tio favoriter bland idrottsaktiva gymnaster ska till Olympiaden. När en av dem ska träna ensam överraskas hon av en mördare och genomborras av ett spjut (ett sånt där som spjutkastare använder…). Några scener efteråt blir en annan av de tio favoriterna kvarlämnad ensam i bastun. Vi vet vad som väntar.

En av 80-talets otaliga "Fredagen den 13:e"-kloner. Mord, mord, nakna bröst och mer mord. Filmen är inte särskilt blodig. Bara tråkig, korkad, händelsefattig och trög. Efter en timme är det fortfarande oklart vem som har huvudrollen. När man i finalen får klart för sig vem som ska överleva bryr man sig ändå inte. Alla rollfigurer i filmen är hjärndöda bimbos eller känslolösa machokillar.

Det finns dock några hysteriskt skrattretande scener. Ett mordoffer springer runt naken och skrikande i ca fem minuter innan hon får sitt. Ett annat offer med gipsat ben haltar desperat runt på kryckor, jagad av mördaren. En kvinnlig simlärare har en lesbisk affär med sin elev. Och en kille duschar med kalsongerna på. Om ni tittar riktigt noga hinner ni se Linnea Quigley och Brinke Stevens i små roller.

Andreas Samuelsson

Kommentarer