Supergirl säsong 3

  • Svensk titel: Supergirl säsong 3
  • Originaltitel: Supergirl - The Complete Third Season
  • Speltid (min): 1098
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-09-24
  • IMDb: Supergirl säsong 3

Recension - Blu-ray/DVD

När jag fick den tredje säsongen av ”Supergirl” att recensera kändes det ärligt talat lite jobbigt. Missförstå mig rätt, jag älskar denna bisyssla och jag har sedan barnsben en softspot för DC:s hjältar, inklusive Supergirl. Men jag hade ju inte sett några tidigare avsnitt av serien, kunde jag verkligen hoppa rakt in i säsong tre då utan vidare?

För säkerhets skull började jag från början, med hjälp av tillgängliga streamingkanaler. Redan vid första avsnittet blev jag hooked! Inte nog med att huvudrollsinnehaverskan Melissa Benoist är enormt charmig, serien flirtar stenhårt med referensnördar som undertecknad genom att låta vår hjältinnas adoptivföräldrar på jorden spelas av Dean Cain (Superman i ”Lois & Clark”) och Helen Slater (”Supergirl” i filmen från 1984, samt Supermans kryptonska mamma i ”Smallville”).

Serien fortsätter använda sig av både mer och mindre kända karaktärer från DC, och vi får bland annat träffa The Martian Manhunter, The Flash i ett par härliga crossoveravsnitt, och till och med lite folk från Legion of Super-Heroes (eller Rymdens Hjältar som de hette när jag var ung). Underbart!

Visst, serien är stundtals mer än lovligt ostig och skaparna försöka skriva saker på våra näsor lite väl ofta, men det kan jag faktiskt bortse ifrån.

Charmigt, lättsamt och roligt – ibland är det allt som behövs.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer