Ash vs Evil Dead - säsong 3

  • Svensk titel: Ash vs Evil Dead - säsong 3
  • Originaltitel: Ash vs Evil Dead - Season 3
  • Speltid (min): 270
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-10-22
  • IMDb: Ash vs Evil Dead - säsong 3

Recension - Blu-ray/DVD

Efter att ha räddat sin hemstad Elk Grove från horder av deadites i slutet av den andra säsongen bestämmer sig Ash Williams för att ta över sin fars gamla butik och driva den vidare på sitt eget sätt. Här erbjuds verktyg, vapen och sexleksaker, allt som vanliga människor behöver.

Men säg den lycka som varar för evigt. Knappt hinner Ash återknyta bekantskapen med en gammal flamma – som han till och med var gift med under ett kort tag – och fått veta att han har en dotter innan demonerna återigen börjar jävlas med honom.

Ash får återigen förlita sig på sin boomstick, sin motorsåg och sina polare Pablo och Kelly i kampen mot deadites. Den stora skillnaden från tidigare är att nu har han även sin dotter vid sin sida.

Den tredje och sista (TV-kanalen Starz har lagt ner verksamheten) säsongen av ”Ash vs Evil Dead” kör vidare i samma stil som tidigare säsonger. Gillade man vad Bruce Campbell och gänget erbjöd där kommer man gilla denna säsong lika mycket. Det är galet, det är over the top och det är barnförbjudet. Precis vad man förväntar sig, och precis som det ska vara.

Även om säsongsavslutningen, tillika serieavslutningen, öppnar för någon sorts fortsättning kommer vi med största sannolikhet inte att få något. Bruce Campbell har sagt att nu är han klar med Ash, efter drygt 35 år i dennes kläder. Jag har också väldigt svårt att tro att någon vill eller våga ge rollen till någon annan.

Säsong tre av ”Ash vs Evil Dead” bjöd på blod, splatter, svordomar och en jädra massa skoj. Rekommenderas!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer