Ocean's 8

  • Svensk titel: Ocean's 8
  • Originaltitel: Ocean's 8
  • Speltid (min): 109
  • Release (Bio): 2018-06-27
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-11-05
  • Tagline: Every con has its pros
  • IMDb: Ocean's 8

Recension - Blu-ray/DVD

När Debbie Ocean muckar från fängelset svär hon på heder och samvete att hon tänker välja den smala vägen i livet framöver, och inte bli en yrkesskurk som sin ökände bror Danny. Givetvis bara skitsnack, för Debbie tänker minsann inte ta ett vanligt knegarjobb på Starbucks.

Nä, hon har under tiden hon suttit inne planerat en spektakulär stöt. Målet – ett enastående smycke som kommer att bäras av en känd skådespelerska under den årliga Costume Institute Gala på Metropolitan Museum of Art, i folkmun känd som ”The Met Gala”.

Givetvis kan hon inte utföra en sådan kupp på egen hand, så hon samlar ihop ett team med skickliga kvinnor, var och en med sina egna äss i rockärmarna och kunskaper utöver det vanliga. Här jävlar ska det finrånas!

”Ocean’s 8” är föga förvånande en spin-off på de tidigare ”Ocean’s”-filmerna, där George Clooney spelade huvudrollen som Danny Ocean och omgav sig med skådespelare som Brad Pitt, Matt Damon, Casey Affleck och Don Cheadle. Här har vi istället Sandra Bullock i huvudrollen som Dannys syster Debbie, och runt sig har hon samlat talanger i form av Cate Blanchett, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham-Carter och Anne Hathaway (och fler därtill).

Innan det börjar gnällas om ”ännu en skitremake med tjejer istället”, ”så jävla pk” och annat trams, så tagga ner. ”Ocean’s”-filmerna har aldrig varit några cinematiska mästerverk, utan har siktat på att erbjuda underhållning för stunden, med ett gäng skådespelare som verkar ha genuint roligt med varandra. Och det lyckas även denna film med. Vi snackar knappt två timmar stabil underhållning, lite lagom förutsägbart med lite lagom antal twistar, humor, spänning och allmän feelgoodkänsla och mys. En perfekt fredagsfilm när man bara vill slappna av med något enkelt och trevligt.

Det här är en stabil trea i min bok.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer