Mission: Impossible - Fallout

  • Svensk titel: Mission: Impossible - Fallout
  • Originaltitel: Mission: Impossible - Fallout
  • Speltid (min): 147
  • Release (Bio): 2018-08-03
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-12-03
  • IMDb: Mission: Impossible - Fallout

Recension - Blu-ray/DVD

Ethan Hunt är tillbaka!

I ”Mission: Impossible – Fallout” fortsätter Hunt (återigen spelad av Tom Cruise förstås) och hans kollegor i IMF sin kamp mot skurken Solomon Lane. Bara för att han greps i den förra filmen betyder det inte att allt är frid och fröjd, åh nej. Än kan fanskapet ställa till med jävelskap.

För att förklara handlingen VÄLDIGT förenklat handlar det den här gången om tre plutoniumkärnor som försvunnit, och att Hunt och hans gäng måste återta dem innan de högst sannolikhet används till att skapa kärnvapen. Till sin hjälp har Ethan som vanligt Luther (Ving Rhames) och Benji (Simon Pegg). Vi får också återse Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) samt knyta en ny bekantskap i CIA-agenten Walker, mästerligt spelad av Stålmannen himself, Henry Cavill.

Om jag ska välja ett enda ord för att beskriva denna sjätte film i serien om IMF måste det bli ”spektakulär”. För det är exakt vad filmen är, i varje avseende. Fantastiska miljöer med explosiva och livsfarliga stunts, konstant spänning och man vet aldrig vem man kan lita på eller inte. Otroligt underhållande och speltiden på ca två och en halv timme som ursprungligen oroade mig formligen flög iväg. Vilken adrenalinkick!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer