Sharp Objects

  • Svensk titel: Sharp Objects
  • Originaltitel: Sharp Objects
  • Speltid (min): 420
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-12-10
  • IMDb: Sharp Objects

Recension - Blu-ray/DVD

Den lilla staden Wind Gap i Missouri skakas av två fruktansvärda dåd, där en ung flicka mördats och en annan försvunnit. Polisen har inga ledtrådar, och alla misstänker alla. Journalisten Camille, verksam i St. Louis, får i uppdrag att återvända till sin gamla hemstad Wind Gap i jakten på ett scoop, men hennes minst sagt färgstarka förflutna hinner snart ikapp henne...

”Sharp Objects” bygger på en bok med samma namn av Gillian Flynn, som också varit med och skrivit manus till denna miniserie. Det är inte första gången något av hennes alster filmatiseras, hon låg ju även bakom ”Gone Girl” som vi såg för ett antal år sedan.

Jag hade bara hört gott om denna serie innan jag själv fick chansen att se den, och så här i efterhand kan jag bara stämma in i hyllningskören. Den är så snygg att titta på, så spännande att engagera sig i och skådespelarna är fantastiska. Framförallt måste jag lovorda Amy Adams i huvudrollen som den trasiga Camille, vilken insats! Inte konstigt att hon blev nominerad till en Golden Globe för den.

Det finns så mycket jag skulle vilja säga om serien, men det går helt enkelt inte utan att avslöja för mycket och det vill jag verkligen inte göra. Istället kan jag bara rekommendera den helhjärtat. Se den!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer