Röjar-Ralf kraschar internet

  • Svensk titel: Röjar-Ralf kraschar internet
  • Originaltitel: Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
  • Speltid (min): 113
  • Release (Bio): 2019-02-01
  • IMDb: Röjar-Ralf kraschar internet

Recension - Bio

Det har gått sex år sedan vi sist träffade Röjar-Ralf och hans lilla kompis Vanilja. De är fortfarande goda vänner och brukar ägna merparten åt sin fritid – det vill säga när spelhallen de bor i är stängd – åt att umgås med goda vänner från de andra spelen i hallen.

Men en dag kommer en stor nyhet till deras hem – spelhallen kopplas upp mot internet! När dessutom Vaniljas spel går sönder och behöver reservdelar, bestämmer hon och Ralf sig för att bege sig ut på internet för att köpa den reservdelen på eBay. Men är de redo för internet? Och framförallt, är internet redo för Ralf och Vanilja?

Jag älskade ”Röjar-Ralf” och hade höga förväntningar på denna uppföljare, något som alltid är lite riskabelt. Men jag behövde inte oroa mig särskilt länge, ”Röjar-Ralf kraschar internet” levererar med besked! Att öppna upp deras värld mot internet ger enorma möjligheter att involvera andra delar av Disneys värld, och vi får mycket riktigt både träffa på Stormtroopers från ”Star Wars”, Disney-prinsessor och Pixarkaraktärer som Buzz Lightyear.

Det blev många skratt i biosalongen, och jag tror faktiskt att roades mer av filmen än vad barnen gjorde. Eftersom jag hade dem med mig såg vi den svenskdubbade versionen, som inte alls är tokig. Men jag ser fram emot att få se den hemma i soffan senare, med de engelska originalrösterna.

Det enda negativa jag kan komma på om filmen är att den är aningen för lång, då den klockar in på nästan två timmar (för missa inte sluttexterna!). Värt att ha med i beräkningarna när ni köper mer er dricka till småttingarna.

Gillade ni den första filmen kommer ni med största sannolikhet gilla denna lika mycket. Åtminstone gjorde jag det.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer