Reign of the Supermen

  • Svensk titel: Reign of the Supermen
  • Originaltitel: Reign of the Supermen
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-04-15
  • Tagline: Nothing ever truly dies.
  • IMDb: Reign of the Supermen

Recension - Blu-ray/DVD

Bara några månader efter Supermans död dyker fyra nya superhjältar upp i Metropolis, alla med ett välbekant ”S” på bröstet: det är den effektiva men brutala Eradicator, den kaxige Superboy (”Kalla mig inte Superboy! Jag är Superman!”), den helt rustningsklädde Steel och Cyborg Superman, som hävdar att han är, åtminstone delvis, den riktige Superman.

Invånarna i Metropolis vet dock inte vad de ska tro. Kan de verkligen lita på dessa nya hjältar? Är de verkligen hjältar över huvud taget? På sitt håll kämpar Justice League vidare mot ondskan, samtidigt som de också måste bearbeta sorgen efter sin stupade vän.

Trots att Metropolis nu har fyra beskyddare är de allt annat än säkra. Darkseid nöjde sig nämligen inte med att skicka Doomsday till jorden för att döda Superman. Nej då, nu ska han fortsätta med att ta över jorden och skapa ett nytt Apokolips att bosätta sig i och regera över. Det finns bara en hjälte som kan stoppa honom – Superman. Men han är ju död – eller?

”Reign of the Supermen” tar vid där ”The Death of Superman” slutade, och gör det med bravur. Det är tighta 87 minuter och jag erkänner att jag blev mer engagerad än vad jag hade väntat mig, och då har jag ändå varit pepp på den här filmen ett bra tag. Precis som första delen är även denna tilltalande ur en estetisk synvinkel, och vi har förstås samma röstskådespelare tillbaka; Rainn Wilson som Lex Luthor, Rebecca Romijn som Lois Lane, Jerry O’Connell som Superman och Nathan Fillion som Green Lantern. Lägg därtill legenden Tony Todd som Darkseid och det blir mumma!

Det här är en minst sagt värdig avslutning på en av de största historierna i legenden om Superman, och jag kan varmt rekommendera både ”The Death of Superman” och ”Reign of the Supermen” som en härlig double feature en mysig filmkväll.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer