Drömparken

  • Svensk titel: Drömparken
  • Originaltitel: Wonder Park
  • Speltid (min): 86
  • Release (Bio): 2019-04-12
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-08-26
  • IMDb: Drömparken

Recension - Blu-ray/DVD

Tillsammans med sin mamma har den lilla flickan June byggt upp en fantastisk nöjespark i sin fantasi, med spektakulära åkturer, talande djur och en fantastiskt härlig stämning! Men när mamman blir sjuk och måste iväg ett tag vill, eller kan, inte June längre hänge sig åt denna fantasi, utan lägger undan allt de skapat.

På väg till ett matteläger med sina klasskamrater bestämmer sig June för att hon istället borde vara hemma med sin pappa, och hoppar av bussen och beger sig hemåt genom skogen. Men djupt där inne springer hon på någonting hon aldrig trodde att hon skulle få se – den nöjespark hon och mamman skapat, med talande djur och allting! Men det är något som inte stämmer, den glada stämningen är borta och nöjesparken ser ut att vara rivningsfärdigt. Nu är det upp till June och nöjesparkens invånare att reda ut problemen och återge platsen sin forna glans!

”Drömparken” är en animerad barnfilm som inte verkar veta riktigt vad den vill. Kanske har det med att göra att produktionen inte var direkt smärtfri. Under de fem år som det tog att skapa den tvingades både en av skådespelarna och regissören sluta då de båda anklagades för sexuella trakasserier.

Filmen är fint animerad, men manuset känns tunt. Filmskaparna verkar inte ha vågat gå fullt ut med den sjuka mamman, och stundtals känns filmen väldigt spretig. En specifik del av filmen fick mig att tänka på ”Den oändliga historien”, kan tänka mig att jag inte är ensam om det.

En söt och lite småcharmig film som snabbt glöms bort.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer