Scooby-Doo! Return to Zombie Island

  • Svensk titel: Scooby-Doo! Return to Zombie Island
  • Originaltitel: Scooby-Doo! Return to Zombie Island
  • Speltid (min): 80
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-10-28
  • IMDb: Scooby-Doo! Return to Zombie Island

Recension - Blu-ray/DVD

Efter att polismästaren sagt till dem för sista(?) gången att sluta lägga näsorna i blöt har Fred, Daphne, Velma, Shaggy och Scooby-Doo bestämt sig för att lägga ner mysterielösandet och istället leva vanliga liv, precis som alla andra. Fred har till och med sålt sin kära Mysterievan!

Men det är svårt att sluta med vanor man haft länge, och bortsett från Shaggy och Scooby – som verkar njuta av att kunna slappa och käka utan någon risk för spöken och monster – kliar det i fingrarna hos ungdomarna.

När hela gänget en dag sitter och kollar på TV drar skräckikonen Elvira (givetvis spelad av Cassandra Peterson) ingen mindre än Shaggy som vinnare av en tävling! Priset är en spa-resa för honom, tre vänner och ett husdjur, till en resort belägen på en ö.

Snart befinner de sig på ön, och trots att det verkar ske skumma saker redan vid landstigningen och trots att de tycker att platsen känns bekant sedan tidigare fortsätter de undvika att tänka på mysterier utan bara njuta av tillvaron. Men det kan vara svårt, speciellt när det börjar dyka upp zombies…

”Scooby-Doo! Return to Zombie Island” är en fortsättning på filmen ”Scooby-Doo on Zombie Island” som kom 1998, och man kan säga att de knyter ihop säcken sedan sist. Det bör dock tilläggas att det inte är något som helst krav att man sett den första filmen innan man ser denna, det man behöver veta förklaras tydligt ändå.

Jag blir alltid glad när det kommer en ny Scoobyrulle och det här är inget undantag. Man får precis det man förväntar sig, och det är verkligen inte illa.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer