Batman: Hush

  • Svensk titel: Batman: Hush
  • Originaltitel: Batman: Hush
  • Speltid (min): 82
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-10-21
  • IMDb: Batman: Hush

Recension - Blu-ray/DVD

En ny skurk härjar i Gotham City och använder sig av Batmans tidigare motståndare som hjälp. Poison Ivy, Pingvinen, Riddler och Bane är bara några som Hush använder som simpla lakejer för att stoppa Batman en gång för alla. Till och Stålmannen själv blir utnyttjad av Hush, som verkar veta precis allting om Batman.

Batman står dock inte ensam, på sin sida har han både Nightwing och, kanske förvånande, Catwoman. Tillsammans gör de allt som krävs för att besegra Hush.

Även utan sin cape har Bruce Wayne problem. Hans barndomsvän Thomas Elliot mördas, sonen Damian kritiserar på ett minst sagt lillgammalt sätt faderns romantiska intressen och det är allmänt lite körigt.

”Batman: Hush” bygger på en mycket populär serieroman med samma namn. Jag har inte läst den själv, så jag har ingen aning om hur trogen filmen är sin förlaga. Vad jag däremot vet är att detta är ännu en välgjord film från DC som höll mitt intresse uppe från början till slut. Med tanke på hur luttrad jag börjar bli när det gäller filmtittande är det inte dåligt alls.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer