Wonder Woman: Bloodlines

  • Svensk titel: Wonder Woman: Bloodlines
  • Originaltitel: Wonder Woman: Bloodlines
  • Speltid (min): 83
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-11-11
  • IMDb: Wonder Woman: Bloodlines

Recension - Blu-ray/DVD

När piloten Steve Trevor skjuts ner under strid och kraschar utanför den gömda ön Themyscira, räddas han från drunkning av amasonprinsessan Diana. Hon bevittnade den strid Steve utkämpade med en okänd fiende och insåg att inte heller Themyscira är säkert så länge fienden fortfarande går fri. Hon stjäl en helig rustning och bestämmer sig för att ta Steve tillbaka till människorna, men konfronteras av sin mor på vägen. Lämnar hon amasonernas rike är hon aldrig mer välkommen tillbaka.

Trots det bestämmer sig Diana för att lämna ön. Nu får denna krigare en ny utmaning – att lära sig smälta in bland människorna. Hon lär känna Julia Kapatelis, som lär henne allt hon behöver veta, och hennes dotter Vanessa. Den senare känner sig dock lite utstött, även om Diana mer än gärna vill umgås med henne.

Åren går, och Wonder Woman är nu en välkänd superhjälte. En dag hamnar hon i drabbning med en liga och under striden skadas Julia och avlider. Vanessa, som sett allting, bestämmer sig för att allt är Wonder Womans fel och försvinner. Hon kommer dock att återvända, i en helt ny tappning…

Jag vet inte varför DC bestämde sig för att låta ”Wonder Woman: Bloodlines” berätta Dianas historia från början igen, hon är så etablerad nu så detta känns bara onödigt. Tyvärr blir det inte bättre under filmens gång, utan vad som hade kunnat vara en spännande film om Wonder Woman blir istället en förvånansvärt tråkig soppa till film. Jag vet inte om jag inbillar mig, men den känns till och med fulare än de senaste filmerna från DC. Tråkigt.

Tyvärr kan jag inte rekommendera den här filmen till någon, förutom kanske de allra trognaste fansen som vill se allt. Men de hade å andra sidan sett den här filmen oavsett vad jag tycker.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer