Bad Boys for Life

  • Svensk titel: Bad Boys for Life
  • Originaltitel: Bad Boys for Life
  • Speltid (min): 124
  • Release (Bio): 2020-01-17
  • IMDb: Bad Boys for Life

Recension - Bio

Så här är det: Jag är en sucker för buddy-cop-filmer. "Dödligt vapen", "Rush Hour" och "21 Jump Street" är en njutning för mig. "Bad Boys" (1995) är något av en klassiker i genren. Tvåan (2003) var kanske något mindre begåvad. Allt jag minns från den är det osmakliga i att snutarna demolerade en kåkstad. Behövs det ens en tredje rulle så här många år senare? Jo, faktiskt.

Will Smith (coolingen Mike) och Martin Lawrence (pratkvarnen Marcus) är tillbaka i sina klassiska roller. Marcus blir morfar och blir trött på att skjuta bovar. Han är möjligen "too old for this shit" a'la Danny Glover. Mike blir jagad av en våldsam, hämndsugen fiende från det förflutna. Ett sista fall blir det i alla fall för supersnutarna med hjälp av de nya polarna från specialgruppen AMMO - inklusive bjässen Alexander Ludwig från "Vikings". 

"Bad Boys 3" är ofta rolig, actionspäckad och underhållande. Vackra Miami-vyer med belysning, skyskrapor och vattendrag. Stabil regi. Räkna med överraskningar i handlingen, vilket känns ganska uppfriskande. Då kommer de till och med undan med en del logiska luckor och fräckheten att sno Hannibal Lecters gamla ambulanstrick. 

Bättre uppföljare än väntat. Stark trea i betyg från oss på Tellusfilm. Fjärde filmen är sannolikt i görningen. Inte mig emot. Whatcha gonna do?

Johan Karlsson

Kommentarer