Batman: Death in the Family

  • Svensk titel: Batman: Death in the Family
  • Originaltitel: Batman: Death in the Family
  • Speltid (min): 64
  • Release (Blu-ray/DVD): 2020-10-19
  • Tagline: The fate of Gotham is in your hands.
  • IMDb: Batman: Death in the Family

Recension - Blu-ray/DVD

Batman är bekymrad. Hans skyddsling Jason Todd, den andre Robin, har börjat visa en alarmerande tendens för övervåld och grymhet, något som Batman själv inte kan acceptera. Trots det tvekar han inte en sekund att till varje pris försöka nå fram till den lokal i Bosnien där Jason torterats i timmar av Jokern innan det är för sent. Men precis innan han kan rädda Jason exploderar lokalen, och Jason dör.

Eller?

”Batman: Death in the Family” är baserad på den numer klassiska berättelsen som utspelade sig över fyra nummer av serietidningen med samma namn 1988. Den utmärkte sig genom att låta läsarna bestämma över Robins/Jason Todds öde, genom att presentera två olika telefonnummer dit de kunde ringa för att lägga sin röst. Över tiotusen röster ringdes en, och med en liten majoritet valdes det slut där Jokern dödar Jason Todd.

Nu är det 2020, och serietidningar och telefonnummer är SÅÅÅ i förrgår. Istället presenteras historien nu på blu-ray, och du som tittare får med fjärrkontrollen välja vilken väg handlingen ska ta. Totalt sett finns det sju olika slut på berättelsen, allt beroende på vilka val som görs.

En hel del av filmen är taget från den tidigare släppta ”Batman: Under the Red Hood”, så viss igenkänningsfaktor kan äga rum om man sett den. Jag har personligen inte sett den, så därför känner jag mig inte alls lurad på det sätt som många andra gör, om man ska tro kommentarer på internet (och det ska man väl kanske inte göra alla gånger).

Interaktiv film inbjuder till ett lite annorlunda tittande, men det var rätt kul om jag ska vara ärlig. Däremot är det inget som jag nödvändigtvis vill se mer av i framtiden.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer