Dinosaur World

  • Svensk titel: Dinosaur World
  • Originaltitel: 恐龙世界
  • Release (Streaming): 2021-01-11
  • Streamingplattform: SF Anytime, iTunes, Blockbuster, Google Play
  • IMDb: Dinosaur World

Recension - Streaming

Ett stort spelbolag ska snart släppa ett massivt Virtual Reality spel som låter deltagarna utforska en stor värld där dinosaurier härskar. Som en del av lanseringen lottas platser till ett betatest ut bland hågade spekulanter, och gensvaret är som väntat enormt.

Bland de som får delta i betatestet finns fattiga studenter, proffsspelare, barn och till och med chefen för ett rivaliserande spelbolag, som lyckats fuska till sig en plats.

När spelet startat är det upp till samtliga deltagare att göra vad de kan för att överleva så länge som möjligt. Den som är ensam kvar när tiden är ute vinner en stor summa pengar. Det är nu vi får se hur spel och drömmen om det stora priset tar fram både det bästa och värsta ur människor.

Jag tror faktiskt att jag lyckades få handlingen i ”Dinosaur World” att låta mer avancerad än den faktiskt är. Det är en trots allt en relativt simpel film, utan egentlig mening. Det är i mångt och mycket effekterna som måste bära filmen, och de varierar från bra till… inte så bra. Nu kan man i och för sig hävda att eventuella brister i dessa effekter inte är ett ”fel” i filmen, utan en begränsning i det VR-spel det utspelar sig i, men jag vet inte om det spelar någon roll. Det är inte effekternas kvalitet som fäller filmen, utan bristen på engagerande handling och framförallt bristen på skådespelartalang.

Filmen är på mandarin, men det är plågsamt tydligt att de västerländska skådespelarna sagt sina repliker på engelska för att sedan dubbas.

Kan inte ge mer än en tvåa i betyg till denna. Visst hade den sina stunder, men de var tyvärr alldeles för få.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer