House on sorority row, the

  • Svensk titel: House on sorority row, the
  • Originaltitel: House on sorority row, the

Recension - Blu-ray/DVD

Det finns en liten, svag känsla av att någon faktiskt försökt göra "House on sorority row" till en bra film. Någon som inte bara ville slänga ihop en film snabbt och hastigt, utan faktiskt försökte kämpa lite för att få saker och ting åtminstone lite genomarbetade. Det är nog det som räddar filmen från att vara ett fiasko.

Historien påminner om exempelvis den tidigare "Prom night" och den betydligt senare "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". En grupp collegestuderande vänner bor i sin sororityförenings hus som ägs av Mrs. Slater. Slater är en bitter gammal kvinna som självklart blir riktigt ilsken när hon får reda på att det planeras en fest. Hon blir inte direkt snällare av sitt nu ännu större missnöje och det leder till att Mrs. Slater utsätts för ett bus som slutar helt fel - hon dödas. Tjejerna blir livrädda för att deras liv ska vara över och bestämmer för att inte berätta för polisen vad som hänt. Men när festen börjar är liket borta...

Historien börjar bra och intresset hålls vid liv hyfsat länge. Inte för dem som bara är ute efter knivhuggande action, utan för dem som kan tänka sig att historien utvecklas utan blodspillande. Men när tjejernas stora fest börjar kör även mördaren igång och eftersom skräckfilmsmomentet i denna film är väldigt förutsägbart så känns tempot halvdant. Tjejerna har sina tydliga roller och när en av dem är otroligt präktig och skriker om att få ringa polisen är det övertydligt vem det är som ska fightas i finalen. Om hon är ensam eller får hjälp av någon väninna låter jag dock vara osagt. I övrigt uppfattas tjejgänget som hyfsat realistiskt vilket givetvis känns bra.

Många mord sker mer eller mindre off screen och på grund av förutsägbarheten förloras mycket av den spänning som kunde ha funnits. Ett minus också för scenen där en tjej som nyss blivit attackerad och lyckats fly inte ser till att hålla sig bland resten av de närvarande vännerna.

Slutet är ganska udda, och om det betyder att det är bra eller dåligt får du avgöra själv. Men, som sagt - det finns något som gör att man kan ta sig igenom "House on Sorority Row" utan allt för stora problem.

Jörgen Hansson

Kommentarer