Dark Breed

  • Svensk titel: Dark Breed
  • Originaltitel: Dark Breed

Recension - Blu-ray/DVD

Producenterna som finansierat denna film borde skjutas, eller åtminstone låsas in och tvingas titta på dåliga såpor 24 timmar om dygnet. Å andra sidan är risken stor att de tycker om dem…

Handlingen är som följer: sex astronauter - bland annat hjältens (Jack Scalia) ex-flickvän och hans bästa vän - kraschar på jorden efter ett hemligt uppdrag. När militären försöker fiska upp astronauterna ser vi fem av dem (alla utom ex-flickvännen) snabbt döda militärerna som är där för att hjälpa dem och fly. Biljakt vidtar. Det visar sig sedan att astronauterna har infekterats av någon slags "Species"-liknande alien, som tar över deras sinne när de så vill.

I samma veva dyker ex-flickvännen upp hos hjälten, och trots att hon också är infekterad så låter den främmande varelsen henne göra planer på att döda de andra aliens. Dessutom tar alien-varelsen över hennes sinne för en stund och ger hjälten en reprimand för att han inte ägnat mer tid åt flickvännen. Sedan blir det mer biljakter, och mer pang-pang, och alien-varelserna sliter sig ut ur kropparna på de fem "skurk-astronauterna" och ser ut som dåliga predator-kopior, blandat med lite Alien-monster.

Men flickvännens alien sliter sig inte ut ur flickvännen, nej då, hon glider ut som ett spöke, utan att skada flickvännen, och dödar istället mannen som låg bakom hela rymdprojektet, vilket var att låta astronauterna bli infekterade och sedan studera dem. Whatever. Hjälten detonerar en bomb som spränger predator-koiporna i bitar, springer 500 meter på ca 5 sekunder, och innan eftertexterna börjar rulla går han leende därifrån, ihopslingrad med ex-flickvännen, nu inte längre ex.

Jag tror min åsikt om denna film framgår med all önskad tydlighet ovan, och min sammanfattande kommentar om filmen blir: Suck…
Vad jag förstår så gick filmen direkt till video även i USA. Föga förvånande. Vad som är förvånande är att producenterna ställt upp på att ge pengar till sådant totalt skräp.

Robert Östberg

Kommentarer