Wing Commander

  • Svensk titel: Wing Commander
  • Originaltitel: Wing Commander
  • Speltid (min): 100
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-11-15
  • Tagline: At the edge of our universe, all hell is about to break loose.
  • IMDb: Wing Commander

Recension - Blu-ray/DVD

Än en gång har en film baserats på ett datorspel, och än en gång blev det en praktkalkon! Den här gången är det spelserien Wing Commander som varit föremål för Hollywoods dollarhunger och därmed blivit film. "Ungarna köper ju spelen, klart att de betalar för att se en film också!"

Vi får följa de nyutexaminerade rymdpiloterna Christopher Blair (Freddie Prinze Jr) och Todd Marshall (Matthew Lillard) när de blir indragna i ett krig mellan människor och de ondskefulla Kilrathi. När Kilrathi under en raid lägger beslag på en NavCom, ett navigeringsinstrument som beräknar rymdsprång, inser Blair, Marshall och resten av besättningen på rymdskeppet Tiger Claw att de är de enda som kan hindra Kilrathi från att anfalla jorden.

Låter det spännande? Det är det inte. Den här filmen är usel från början till slut. Freddie Prinze Jr springer omkring med ett bekymrat utseende, Matthew Lillard gör samma halvgalna figur som han tidigare gjort i filmer som "Scream" och "Senseless" och Saffron Burrows, ja vad gör hon egentligen? Inte agerar hon iaf. Till och med de muppliknande Kilrathi har mer karisma än hon. Enda behållningen är att se Jürgen Prochnow som rasistisk officer, och det är inte speciellt roligt det heller.

"Wing Commander" är kanske kul som spel, men som film är den fruktansvärd. Känner ni att ni måste se en film som bygger på ett datorspel, så se "Double Dragon". Den är inte heller bra, men den är iaf lite rolig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer