Blood & Chocolate

  • Svensk titel: Blood & Chocolate
  • Originaltitel: Blood & Chocolate
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-11-28
  • Tagline: Temptation comes in many forms.

Recension - Blu-ray/DVD

Vivian flyr sitt mörka förflutna och söker sinnesro i Bukarest. I sitt försök att leva ett vanligt liv möter hon Aiden. Balansen bryts när hon tvingas välja mellan sin vilda natur och den nye kärleken. Med varje vilddjur kommer dessutom en flock, och denna är redo att vandra över lik för att skydda sin syster från utbölingar.

En smörig kärlekshistoria som flirtar med Shakespeare, men råkar halka från fina släktträdet och återfinns någonstans i Beverly Hills. Regissören Katja von Garnier har valt en gotisk stil för sin tonårsskräckis,. Vackra Bukarest blir en stereotyp – originaliteten och finessen drunknar i ett hyllningsträsk. ”Blood and Chocolate” är goth light, slätstruken och finputsad för att underhålla en ointresserad publik. Gestaltningen saknas när miljön står som scen för kyska pusskalas, detsamma gäller de andefattiga jaktscenerna som desperat försökt snyggas till i klipprummet.

Som ledaren av packet syns Olivier Martinez, som på sedvanligt manér enbart spelar på sitt utseende. Då ondskans sändebud tar sig form av en välfriserad mannekäng och hans posse uteblir förstås rädslan. Turturduvornas kemi är sådär när vi beskådar dem hångla på taket till romantisk alt-rock från en American Idol-audition.

Innan tonårsupproret brukade jag ibland åka iväg på övernattningar med skolan. Kvällarna kunde avslutas med en spökrunda, de vuxnas tillfälle att få skrämmas lite. Efteråt smög sig pojkarna in i tjejernas rum för att i mörkrets tystnad leka sanning och konsekvens. Allt för att komma hem en erfarenhet rikare. ”Blood and Chocolate” är som en desperat re-make av övernattningarna – man har helt enkelt växt ifrån konceptet, och i slutet av dagen är man väl lite för gammal för sån här skit.

Sebastian Lindvall

Kommentarer