Little Things, The

  • Svensk titel: Little Things, The
  • Originaltitel: The Little Things
  • Speltid (min): 128
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-05-17
  • Tagline: Some things never let us go.
  • IMDb: Little Things, The

Recension - Blu-ray/DVD

Joe Deacon är vicesheriff i en liten småstad och verkar trivas rätt bra med tillvaron. En dag skickas han till Los Angeles för att hämta bevismaterial, och hamnar på samma polisstation där han tidigare arbetade. Vi får veta att Deacon jobbade som mordutredare men blev manisk i sitt arbete, vilket nära gjorde slut på honom. En skilsmässa och en trippel bypassoperation senare flyttade han, med förhoppning om ett lugnare liv.

När bevisutlämningen visar sig ta längre tid än förväntat får Deacon finna sig i att spendera ett par dagar i sin gamla hemstad. Det dröjer dock inte länge innan han blir involverad i en ny mordutredning, tillsammans med unge detektiven Jim Baxter. Frågan är om Deacon med sin erfarenhet och sitt bagage kommer att hjälpa eller stjälpa utredningen…

“The Little Things” är en ny thriller med Denzel Washington och Rami Malek i huvudrollerna som Deacon och Baxter, och som misstänkt seriemördare får vi se Jared Leto. Filmen har varit på gång sedan tidigt 90-tal, och namn som Steven Spielberg, Clint Eastwood, Danny DeVito och Warren Beatty har under tidens gång varit påtänkta regissörer. Det blev dock inget med det, och manusförfattaren John Lee Hancock tog slutligen saken i egna händer och regisserade sitt manus själv.

Jag gillar filmens estetik, och det faktum att den vågar ta tid på sig i sitt berättande. Både Washington och Malek är bra i sina roller, men jag har extremt svårt för Jared Leto och det påverkar helhetsintrycket negativt. Sedan hjälper det inte att filmen till syvende och sist känns som en billigare och sämre version av “Seven”. 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer