Supernatural: The Complete Series

  • Svensk titel: Supernatural: The Complete Series
  • Originaltitel: Supernatural: The Complete Series
  • Speltid (min): 220
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-05-24
  • Tagline: Good times. Bad times. End times.
  • IMDb: Supernatural: The Complete Series

Recension - Blu-ray/DVD

Bröderna Sam och Dean Winchester jobbar i familjeföretaget, upplärda av sin far. Dessa bildsköna pojkar är dock inte snickare eller bilmekaniker, även om de har talang för det också. Nej, de är demonjägare.

När Sam var en bebis, mördades mamman av en demon. Pappa John blev förkrossad, och lovade dyrt och heligt att han skulle jaga rätt på den skyldige demonen och förgöra den. Kommer det andra demoner, spöken, poltergeist eller andra sorters onda väsen i vägen, ja då ryker de också.

I inte mindre än 15 säsonger jagar bröderna Winchester onda gastar, ett avsnitt i taget. Som en blandning av “Arkiv X” och “Buffy the Vampire Slayer” blandas en överliggande handling med “veckans monster”. Det är charmigt, det är roligt och det är spännande.

Sam och Dean spelas av Jared Padalecki respektive Jensen Ackles, och pappa John av Jeffrey Dean Morgan. Den sistnämnda är kanske mer känd som Negan i “The Walking Dead” nu för tiden.

Nu släpps en maffig DVD-box med samtliga 15 säsonger. Vi snackar ca 220 timmar underhållning, utspridda på 327 avsnitt. Lägg därtill en mängder av extramaterial i form av bortklippta scener, kommentarspår och små inslag från bakom kulisserna. Boxen innehåller också en häfte på nära 70 sidor med bilder och information om samtliga avsnitt.

Innan denna box hamnade i mina händer hade jag faktiskt inte sett ett enda avsnitt av serien. Jag var dock högst medveten om den, inte minst genom en före detta kollega som ständigt talade sig varm om den och sa att jag som Buffy-fan garanterat skulle gilla den. Nu har jag förvisso inte hunnit ta mig igenom hela boxen ännu, och jag är övertygad att serien som så många andra kommer ha en svacka eller två, men jag överdriver inte när jag säger att jag blev fast på serien redan under första avsnittet. En härlig stämning, skådespelare med bra kemi, en förbannat snygg bil (en svart Impala av 1967 års modell) och ett soundtrack späckat med klassisk rock. Bara i första avsnittet spelades det två låtar av AC/DC, ett av mina absoluta favoritband.

“Supernatural” passade mig som handen i handsken, och betyget blir en stark fyra. Nu får ni ursäkta mig, jag måste till affären och köpa salt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer