Let Him Go

  • Svensk titel: Let Him Go
  • Originaltitel: Let Him Go
  • Speltid (min): 114
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-09-13
  • Tagline: Fight for family.
  • IMDb: Let Him Go

Recension - Blu-ray/DVD

George och Margaret Blackledge lever på en gård i Montana. De sörjer fortfarande sin son som dött i en ridolycka men Margaret håller sonens minne vid liv genom att så ofta som möjligt besöka sonens änka Lorna och barnbarnet Jimmy.

Lorna gifter om sig, kanske mer för att få en ökad känsla av ekonomisk trygghet än av kärlek, och Margaret är inte helt nöjd med det. Hon säger inget högt, men hon litar inte på den nye maken.

Kanske hade hon rätt. När hon en dag knackar på Lornas dörr öppnar ingen. Hon får veta av hyresvärden att de packat och flyttat, utan att lämna en ny adress. Margaret blir som vilken farmor som helst orolig, och efter en del funderande bestämmer hon sig för att leta upp barnbarnet och helst av allt ta med honom hem. Hon är beredd att åka ensam, men när hon berättar det för George följer han givetvis med.

Nu börjar då sökandet. Som pensionerad sheriff har George lite kontakter här och där som hjälper dem hitta rätt. Men vad ska hända när och om de hittar Lorna och barnbarnet?

“Let Him Go” är ett drama som börjar i ett makligt tempo. George och Margaret spelas av Kevin Costner och Diane Lane, och de känns så naturliga och äkta som det äldre paret. Framförallt Lane får visa ett bredare känsloregister än Costner (det är trots allt tidigt 60-tal, och en sheriff visar inte känslor hur som helst, hur skulle det se ut?) som får vara lite mer nedtonad, utan att för den delen vara en stenvägg.

Vackra vyer, en bra historia och en överraskande vändning i både tempo och handling som jag inte såg komma men ändå välkomnade med öppna armar.

“Let Him Go” kan inte få något annat än en stark fyra i betyg, med guldstjärna i kanten för Lane.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer