Injustice

  • Svensk titel: Injustice
  • Originaltitel: Injustice
  • Speltid (min): 78
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-10-25
  • IMDb: Injustice

Recension - Blu-ray/DVD

Stålis är på ett strålande humör, om än mer nervös än någonsin tidigare. Det blir lätt så när man precis fått veta att man ska bli pappa! Men när Jokern visar sitt fula tryne i Metropolis och drar igång en kedja av tragiska händelser brister det totalt för vår kryptonske hjälte. Förblindad av sorg och hat bestämmer han sig för att det ska vara fred på jorden – till varje pris. Jorden förvandlas till en enorm polisstat där Stålmannen är enväldig härskare. Batman är inte nöjd över utvecklingen och får delar av Justice League med sig, medan andra delar är på Stålmannens sida. Vad som väntar är kaos och förödelse…

”Injustice” är baserad på spelet ”Injustice: Gods Among Us” som släpptes till diverse plattformar 2013. Detta fightingspel regisserades av Ed Boon, som också är mannen bakom spelserien ”Mortal Kombat”. Det äger rum på en av alla parallella jordar (jorder? Jords?) som existerar i DC-universat, vilket ger spel- och filmmakarna lite mer spelrum att leka med karaktärerna och deras öden.

Filmen börjar med en scen som fick mig att skratta riktigt högt och faktiskt spola tillbaka för att se igen. Rolig, varm och mysig. Sedan blev det mörker för hela slanten. Inget fel med det, men jag vill understryka att detta in är en lämplig ”tecknad film” att sätta de minsta barnen framför.

Det är inte det starkaste kortet i DCs animerade filmvärld, men det är absolut en stabil trea.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer