Suicide Squad, The

  • Svensk titel: Suicide Squad, The
  • Originaltitel: The Suicide Squad
  • Speltid (min): 132
  • Release (Bio): 2021-08-06
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-12-06
  • Tagline: They're dying to save the world.
  • IMDb: Suicide Squad, The

Recension - Blu-ray/DVD

Det är ännu en gång dags för Task Force X, eller The Suicide Squad som de också kallas, att visa var skåpet ska stå. En ny trupp, bestående av Rick Flag, Bloodsport, Harley Quinn, Ratcatcher 2, Peacemaker, Polka-Dot Man och King Shark, skickas mot sin vilja till bananrepubliken Corto Maltese för att hämta hem information om ett hemligt experiment som utförs där. Givetvis skiter sig de ursprungliga planerna big time och vi får följa med ett sjuhelvetes äventyr där det skjuts, sprängs och äts fiender i tid och otid. Det är våldsamt, det är slafsigt och det är riktigt roligt.

Borta är David Ayers dystra stil och istället får vi en färgglad, musikalisk och skitkul stämning satt av proffset James Gunn. Han får här göra det han är allra bäst på, uppbackad av en rejäl budget och ett filmbolag som inte lade sig i mer än nödvändigt.

Joel Kinnaman är tillbaka som Rick Flag, men verkar trivas betydligt bättre den här gången. Idris Elba är fenomenal som Bloodsport och Margot Robbie äger för alltid rollen som Harley Quinn. John Cena är hysteriskt skojig som Peacemaker, och jag ser verkligen fram emot den kommande spinoff-serien på HBO Max. 

Sedan måste jag också nämna Daniela Melchior vars Ratcatcher 2 bjuder på oväntad värme, samt David Dastmalchian som är stundtals helläskig som Polka-Dot Man. 

Och, förstås, Sylvester Stallone som King Shark. Årets bästa casting?

Jag skrattade högt flera gånger under filmen, så pass att undrande blickar kastades in i TV-rummet från hallen.

Hörrni, det här är allt värt en titt. Så galet, så knäppt, så James Gunn. Betyget är samma som Johan gav filmen i sin biorecension, en solklar fyra.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Andra recensioner

Kommentarer