Halloween Kills

  • Svensk titel: Halloween Kills
  • Originaltitel: Halloween Kills
  • Speltid (min): 105
  • Release (Bio): 2021-10-15
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-02-28
  • Tagline: Evil dies tonight.
  • IMDb: Halloween Kills

Recension - Blu-ray/DVD

Alla Helgons Natt är inte över! Laurie Strode och hennes barn och barnbarn har precis tagit sig till sjukhuset för att plåstra om sig efter kampen mot Michael Myers (se förra filmen) när brandmännen som försöker släcka hennes hus attackeras och mördas kallblodigt. Nä, eld räcker inte för att göra slut på ondskan själv.

Myers vandrar vidare ut i natten och fortsätter sin massaker, alltmedan ortsbefolkningen börjar gadda ihop sig för att få slut på eländet, en gång för alla. Ledda av Tommy Doyle, pojken som för alla dessa år sedan skyddades av Laurie Strode under Myers första turné, så beväpnar de sig med allt de kan komma åt och ger sig ut på gatorna. Nu är frågan vilka som är farligast…

“Halloween Kills” har fått mycket kritik för att vara en mellanfilm och visst, det är oerhört tydligt att så är fallet. Det saknas till exempel ett ordentligt slut, och jag måste erkänna att det känns lite surt att behöva vänta ett år (minst) för att få se hur det hela ska sluta. Trots det tycker jag ändå om filmen, den är precis så brutal och våldsam som en Halloweenfilm ska vara, och det är härligt att återse inte bara Jamie Lee Curtis som Laurie Strode utan även så många andra av skådespelarna från den allra första filmen. Visst är det stunt casting och en gimmick, men jag köper det rakt av.

Det är svårt att sätta ett betyg på ett mittenkapitel som detta. Jag ser uppenbara svagheter, men jag gillar det ändå. Jag kommer att sätta en stark trea i dagsläget, men det är inte alls omöjligt att det betyget kommer att höjas (eller sänkas) när jag sett den tredje och sista filmen och har helheten framför mig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer