Alla helgons blodiga natt - 20 år senare

  • Svensk titel: Alla helgons blodiga natt - 20 år senare
  • Originaltitel: Halloween H20 - Twenty Years Later
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 1999-08-12
  • Tagline: Blood Is Thicker Than Water.

Recension - Blu-ray/DVD

Michael Meyers dyker plötsligt upp igen för att döda sin syster Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), efter att ha varit "död" i tjugo år.

Laurie har blivit rektor för en internatskola och bor där tillsammans med sin sjuttonåriga son. Hela skolan, förutom en liten grupp elever, Laurie, skolans kurator och skolans säkerhetsvakt åker ut på en hajk och Michael bestämmer sig för att leka "trick or treat" på skolområdet. Uppenbarligen har han något, som aldrig framkommer, emot sin syster och de tvingas mötas för en avgörande strid.

Halloween H20 är snäppet bättre än de tidigare i serien, kanske mest för att man kan göra så mycket mer med kameran nu för tiden. Michael Meyers är lika cool som vanligt och håller sig till att promenera istället för att springa efter sina offer.

Tyvärr tar filmen slut innan man känner att skräckbehovet är helt tillfredsställt, och man sitter som ett frågetecken "Är den redan slut?" Den avslutas dock med en ganska läcker scen. Ta med din partner och mys lite till en klart sevärd film.

Tomas Jämtbäck

Kommentarer