Instabil

  • Svensk titel: Instabil
  • Originaltitel: Instabil
  • Speltid (min): 35

Recension - Blu-ray/DVD

Allan är en till synes helt normal, ung man som bor ute på landsbygden någonstans i Sverige. Men allt är inte riktigt som det ska, Allan utsattes för något hemskt för en tid sedan och går i terapi för att komma över det. Hans kompis Pekka kommer och hälsar på, men efter att ha tittat på ett videoband som en mystisk främling lämnat i hans bil ångrar han sig…

"Instabil", som spelades in under sommaren 2000, är en thriller-komedi(!) som inte är helt lätt att förstå. Det känns lite som om handlingen hittades på under inspelningen och därför har man som tittare en hel del frågor när filmen är slut.

Om man tittar på den tekniska biten så tycker jag att filmen ligger bra till. En kompetent redigering och ett bra användande av bakgrundsmusik för att förhöja stämningen ger två stora plus. Ett litet minus dock för den ibland alltför skakiga kameran.

Agerandet är ok, vissa av skådespelarna har flera roller i filmen. Man saknar dock lite bakgrundsinformation om huvudfigurerna, vilka är de, hur känner de varandra osv. Helt klart är att killarna har en hel del humor, det är speciellt tydligt i scenen med "Byhåle-Gangstas".

"Instabil" är tyvärr inte särskilt bra. Det är för många luckor som lämnar tittarna ganska förvirrade när filmen är slut. Slut och slut förresten, det är snarare ett upplägg för en uppföljare. Jag ser ändå fram mot att få se fler filmer från de här killarna, potentialen finns där och kan de bara känna sig riktigt motiverade under hela inspelningen så kan det bli mycket bra.

Ni kan läsa mer om filmen på den officiella hemsida, http://go.to/instabil.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer