The Killing Hands - Robbers Cut

  • Svensk titel: The Killing Hands - Robbers Cut
  • Originaltitel: The Killing Hands - Robbers Cut
  • Speltid (min): 64

Recension - Blu-ray/DVD

Jag har precis sett "Killing Hands", uppföljaren till "White Ninja - Black Death", och jag har ingen aning om vad den handlade om. Maken till obegriplig film får man leta efter. Dessutom är ljudet totalt värdelöst i vissa scener, man kan inte för sitt liv höra vad skådespelarna säger. Däremot är det aldrig tyst, hela tiden dunkar ett hemskt technosoundtrack.

Låter jag negativ? Kanske det, men regissören Anders Weberg har en väldigt bra förklaring till varför filmen blev som den blev:

"Jag blev knivrånad två veckor innan premiären. Rånarna kom över dels pengar och mobiltelefon men även min väska med mastern samt två timmars originalmaterial. Det fanns bara en kopia av den färdigklippta mastern på DV, den skulle skjutas över på BETA så snart premiären var över."

Efter denna händelse fick han försöka klippa om filmen och använda det material som fanns kvar. Den första redigeringen tog sex månader men nu gjordes det om på två veckor. Det fanns ingen tid till att dubba om, därav det ibland usla ljudet. Då ca 30 minuter av filmen saknas helt blev filmen ganska obegriplig, men fightingsekvenserna som det lagts ner mycket tid på fanns kvar och återfinns i den nya versionen, påpassligt kallad "Robbers Cut".

Fightingsekvenserna är faktiskt riktigt bra, i en scen har de t om lyckats få med en "Matrix"-liknande effekt. Ett stort plus till dessa scener. Däremot blir det ett rejält minus för de upprepade scenerna med kvinnomisshandel, något som aldrig är snyggt i en film.

Däremot finns det väl ingen egentlig anledning att envisas med technomusik till den här sortens filmer, jag för min del längtar efter en schyst fightscen med distade elgitarrer!

Slutomdöme? Ja, det känns både svårt och orättvist att sätta betyg på en film efter sådana omständigheter, det är ju trots allt inte den film regissören ville göra. Så ta den tvåa jag satt med en nypa salt.

Läs gärna mer om filmen på den Officiella hemsidan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer