Moon Knight

  • Svensk titel: Moon Knight
  • Originaltitel: Moon Knight
  • Speltid (min): 287
  • Release (Streaming): 2022-03-30
  • Streamingplattform: Disney +
  • IMDb: Moon Knight

Recension - Streaming

"Moon Knight" på Disney+ är den senaste tv-serien i Marvels eviga superhjälteföljetong. Men de sex ojämna avsnitten kommer inte upp i den nivå man hade hoppats på. Karlsson är redo med en recension som kan innehålla spår av spoilers. 

Ska c-hjälten Moon Knight, med hjälp av en egyptisk gud som visar sig för ofta, kunna stoppa sektledaren med ondskefull käpp, Harrow (Ethan Hawke)? Till sin hjälp har han exet Layla (May Calamawy) som är en bättre karaktär än huvudrollen, ironiskt nog. Som ni hör är jag inte jätteimponerad. 

För det första vill jag ha sagt att jag älskar egyptisk mytologi och jag tycker att Oscar Isaac (piloten Poe i "Star Wars" 7-9) är en skicklig skådespelare. När han inte spelar den väldesignade månguden i "Moon Knight" slits han mellan två personligheter i samma kropp - legosoldaten Marc och giftshopnörden Steven. På pappret ett spännande upplägg. Men man fastnar i det psykologiska och det blir rena "Gökboet" av hela soppan. Jag stör mig på Steven. Låt Marc manövrera storyn!

Vissa avsnitt är bättre än andra. Barndomstraumat som avslöjas hör till de bättre bitarna. Och skattjakten i Egypten. Men helhetsintrycket är för ojämnt. En serie som jag inte riktigt blir klok på. Vissa psykologiska aspekter är intressanta, och mytologin, men det blir lite för många flodhästar och tröttsamma flumstunder för min smak. Slutscenen efter eftertexterna känns trist. Jag gillar inte den riktningen. Och varför inga som helst kopplingar till övriga Marvel-världen?

Johan Karlsson

Kommentarer