Jackass Forever

  • Svensk titel: Jackass Forever
  • Originaltitel: Jackass Forever
  • Speltid (min): 96
  • Release (Bio): 2022-02-23
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-05-23
  • Tagline: Some people never learn.
  • IMDb: Jackass Forever

Recension - Blu-ray/DVD

Det var år 2000 som Johnny Knoxville, Steve-O, Bam Margera och resten av gänget gjorde debut med TV-programmet “Jackass” på MTV. Det gick ut på att de utförde så galna och farliga stunts och påhitt som möjligt, gärna med lite äckelfaktor. Det blev förstås en succé, trots alla skador, och ledde till en hel del olika spin-offserier och långfilmer. Nu, 22 år senare, är det dags för den senaste filmen med titeln “Jackass Forever”.

Nästan alla är tillbaka, och några nya ansikten har tillkommit. Stuntsen är precis lika galna som tidigare, och nog förekommer det en viss äckelfaktor då och då även nu. Jag vet inte, kanske har jag blivit gammal och tråkig, men jag tycker inte att det här är lika kul som jag gjorde för 20 år sedan.

Missförstå mig rätt, vissa av inslagen fick mig att skratta högt, men andra kändes mest lite väl utdragna och onödiga. Ett plus för att det var mindre spyor involverade den här gången, men samtidigt vet jag inte om jag hade behövt se penisar som plattats ut mellan två plexiglasskivor istället.

Jag tycker det är enormt svårt att betygsätta en “film” som denna när de olika, helt fristående inslagen varierat så i kvalitet och underhållningsgrad. Vi pendlar från tvåor till starka fyror, någon enstaka femma, ett par låga ettor och ett gäng treor. Mitt slutgiltiga betyg får bli en tvåa av det starkare slaget.

“Jackass” kommer alltid ha sina hängivna fans, och de kommer högst sannolikt älska filmen. Själv har jag alltid hört till skaran som tycker att “visst kan det vara lite kul ibland” och jag kan definitivt konstatera att Knoxville och hans kompisgäng fortfarande inte backar för något, även om de börjar närma sig 50-årsåldern.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer