Sonic the Hedgehog 2

  • Svensk titel: Sonic the Hedgehog 2
  • Originaltitel: Sonic the Hedgehog 2
  • Speltid (min): 122
  • Release (Bio): 2022-04-01
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-08-08
  • Tagline: Today’s forecast calls for a 100% chance of adventure.
  • IMDb: Sonic the Hedgehog 2

Recension - Blu-ray/DVD

Efter de vilda äventyren i den första filmen lever Sonic nu ett lugnt, still liv hemma hos Tom och Maddie. Eller det är i alla fall vad Tom och Maddie tror. Sonic är rastlös och vill bli en superhjälte, så han spenderar nu nätterna i storstan bekämpandes brott. Men som så ofta när Sonic är i farten blir det ofta kaos.

Det blir inte mindre jobbigt när doktor Robotnik kommer tillbaka till jorden, fast besluten att hämnas. Till sin hjälp har han också myrpiggsvinet Knuckles, som har sin egen agenda mot Sonic. Sonic är som tur var inte ensam, förutom Tom och Maddie har han nu också den tvåsvansade räven Tails på sin sida. Nu väntar en massiv fight mellan de två lägren…

Den första Sonic-filmen var lagom underhållande, men saknade ändå det som behövs för att hänga kvar i medvetandet. I denna uppföljare behöver man inte lägga tid på någon introduktion till huvudkaraktärerna utan det sätts full fart från början, och jag måste säga att det vinner filmen på.

Uppföljaren är både kvickare, roligare och mer actionfylld än sin föregångare, och jag tycker nog att Jim Carrey verkar ha ännu roligare som Robotnik den här gången. Dessutom är Idris Elba fenomenal som Knuckles, en karaktär som inte så lite påminner om Drax från “Guardians of the Galaxy”.

“Sonic the Hedgehog 2” är precis som den första filmen i serien en bagatell, men frågar ni mig är den fortfarande en förbättring och helt klart värd att skratta åt en afton.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer