She-Hulk: Attorney at Law

  • Svensk titel: She-Hulk: Attorney at Law
  • Originaltitel: She-Hulk: Attorney at Law
  • Speltid (min): 300
  • Release (Streaming): 2022-08-18
  • Streamingplattform: Disney+
  • IMDb: She-Hulk: Attorney at Law

Recension - Streaming

She-Hulk är helt klart en underskattad karaktär från Marvel-serietidningarna. Juristen (och kusinen till Hulken) som varit medlem i såväl Avengers som Fantastic Four genom åren. En väldigt likeable karaktär i mina ögon.

Mina Twitter-intryck efter första episoden av tv-serien på Disney+:

Jag och frugan Hanna gillade piloten av "She-Hulk: Attorney at Law". Charmiga och mångsidiga Tatiana Maslany ("Orphan Black") är som klippt och skuren för rollen som Jennifer Walters/She-Hulk. Nu när Hulk-träningen med kusinen Bruce Banner (Mark Ruffalo) är över ser jag fram emot roliga rättegångsscener och fyndiga slutpläderingar.

Problemet är bara att denna juristkomedi har för få scener i rättssalen och desto mer fokus på relationer och (ganska underhållande) fånigheter. Känns som om serien bra gärna vill tilltala kvinnor i synnerhet. Hade nog förväntat mig mer av en rapp David E. Kelley-advokatserie. 

Walters familj, vänner och till och med hennes skräddare tillför berättelsen något. Gillar magiska Wongs gästinhopp och Daredevils gulaktiga comeback. Men bjässen Abomination kunde man gjort något mer med (men fråga mig inte vad). 

Serien försöker vara annorlunda, vilket är fine. Men FÖR annorlunda kan vara lite si och så. Tänker på säsongsavslutningen som tar metainslagen för långt. Okej att Jen pratar en del direkt till kameran, men måste serien dekonstruera hela MCU? Hallå. 

Trean i betyg är inte jättestark. Men det här är likväl bättre än hopplösa "Moon Knight" i alla fall. Snarare än en säsong 2 är jag mer pigg på att She-Hulk joinar långfilmerna som motvillig superhjältinna och slipad advokat. Hoppas det är den vägen som är utstakad av Marvel-bossen Kevin Feige.

Litet tillägg av Fredrik:

Till skillnad från Johan ÄLSKADE jag metainslagen, det är helt i She-Hulks natur. Men bäst av allt var ändå det sista avsnittets öppningsvinjett, en vacker (och rolig) hyllning till den gamla TV-serien med Bill Bixby och Lou Ferrigno. Underbart! Och kanske kommer vi få se mer av She-Hulk, eller åtminstone Jennifer Walters, i kommande "DareDevil: Born Again"-serien?

Johan Karlsson

Kommentarer