Minioner: Berättelsen om Gru

  • Svensk titel: Minioner: Berättelsen om Gru
  • Originaltitel: Minions: The Rise of Gru
  • Speltid (min): 87
  • Release (Bio): 2022-07-01
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-11-14
  • Tagline: Brace yourself
  • IMDb: Minioner: Berättelsen om Gru

Recension - Blu-ray/DVD

Det är mitten av 1970-talet och den unge Gru har redan storslagna planer på att bli en superskurk när han blir stor. Tillsammans med sina minioner uppfinner han alla möjliga attiraljer som kan hjälpa honom på vägen.

Den dag hans favoritskurkgäng Grymlingarna - icke att förväxla med Micke Rickfors, Pugh Rogefeldt och de andra gubbarna i Grymlings - utannonserar att de har en ledig plats blir Gru eld och lågor. Fast besluten att få platsen går han på audition där han nästan omedelbart blir utskrattad för att han är ett barn. Skam den som ger sig tänker Gru och stjäl en värdefull medaljong från gänget.

Han blir upptäckt och nu är jakten i full gång. Kan lille Gru, med hjälp av Stuart, Bob, Kevin och de andra minionerna, utklassa det rutinerade skurkgänget?

Jag säger det direkt - jag gillar verkligen minionerna! De är små, gula och extremt barnsliga, och ibland är det precis vad man behöver. Nu är det dock Gru som är huvudperson och han är ärligt talat inte lika underhållande. Det jag såg fram emot mest med denna film, förutom själva minionerna då, var Grymlingarna. All förhandsreklam jag sett pushade ju det faktum att man fått till en riktig ensemble av skådespelare för att ge röster åt dessa kriminella. Ledaren Belle Bottom får sin röst av Taraji P. Henson, medan medlemmarna Stronghold, Svengeance, Jean-Clawed och Nun-Chuck får sina röster från Danny Trejo, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme och Lucy Lawless! Lägg därtill Michelle Yeoh, Julie Andrews och Russell Brand och vi har en minst sagt imponerande cast!

Tyvärr får inte alla så mycket att säga, men fortfarande är det väldigt imponerande.

“Minions: The Rise of Gru” är rolig, men samtidigt känns det rätt tydligt att vi sett det mesta vid det här laget. Det här är ändå den femte långfilmen med våra gula små vänner, och jag vågar inte ens tänka på hur många kortfilmer som gjorts. Det blir inte fullt så många garv längre, och vid ett tillfälle tittade jag till och med på klockan. Betyget hamnar ändå på en stark trea, och jag är övertygad om att jag kommer se den fler gånger framöver, även om det kanske dröjer ett tag.

På blurayskivan bjuds vi även på två nya kortfilmer, och det är ju aldrig fel.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer