Guardians of the Galaxy Holiday Special, The

  • Svensk titel: Guardians of the Galaxy Holiday Special, The
  • Originaltitel: The Guardians of the Galaxy Holiday Special
  • Speltid (min): 41
  • Release (Streaming): 2022-11-25
  • Streamingplattform: Disney+
  • Tagline: The perfect present is a galaxy away.
  • IMDb: Guardians of the Galaxy Holiday Special, The

Recension - Streaming

"The Guardians of the Galaxy Holiday Special" på Disney+ är som förväntat en njutbar julhistoria som tål att ses om fler jular. Den är en uppenbar blinkning till "Star Wars" ökända gamla julspecial som George Lucas helst vill glömma. Tack och lov med mycket högre kvalitet. Båda specialarna har ett tecknat segment. I "Guardians" fall handlar det om dåtida Yondus motstånd mot julklappar när Peter Quill var ett rymdfarande barn.

Huvudstoryn fokuserar på det udda och tacksamma radarparet Mantis och Drax som vill muntra upp Star-Lord i juletid. De får för sig att kidnappa "hjälten" (skådisen) som Peter beundrar mest - Kevin Bacon! En väldigt rolig inramning må jag säga. Bacon är skön i sin gästroll och tillför även julstämning med ett fint sångnummer tillsammans med kompetenta gruppen Old 97's.

Träffa gängets nyaste medlem och jycke Cosmo. Få reda på Mantis stora hemlighet. Hälsa på i rymdhjältarnas nya bas. Missa inte Nebulas dancemoves. Missa inte referensen till scifikomedin "Galaxy Quest". 

"The Guardians of the Galaxy Holiday Special" är söt, fin, varm, rolig och James Gunn-galen på en och samma gång. Synd att den bara är 41 minuter lång. Det är mysigt när gruppmedlemmarna får sina genomtänkta julklappar i slutet. Samtidigt kan jag inte skaka av mig känslan av att det här bara är lugnet före stormen. Gunn lära aktivera mina tårkanaler igen lagom till volym 3 avslutar filmserien nästa år. Är man redo för det?

Johan Karlsson

Kommentarer