Mrs. Harris Goes to Paris

  • Svensk titel: Mrs. Harris Goes to Paris
  • Originaltitel: Mrs. Harris Goes to Paris
  • Speltid (min): 116
  • Release (Bio): 2022-10-14
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-02-27
  • Tagline: Follow your dream.
  • IMDb: Mrs. Harris Goes to Paris

Recension - Blu-ray/DVD

Hushållerskan och krigsänkan Ada Harris hankar sig fram i vardagens London. Hon städar hos flera olika familjer för att dra in brödfödan till sig själv, och umgås med sin bästa väninna Violet. Hos en kund ser hon en vacker klänning från Dior och en dröm väcks till liv hos henne - hon vill också ha en vacker Diorklänning att ha på sig till den kommande veteranbalen. Men hur ska hon kunna få ihop pengar till en sådan, som dessutom enbart går att införskaffa hos Dior själva i Paris?

Hårt arbete är svaret. Massor med hårt arbete och en liten nypa tur. När hon har tillräckligt mycket pengar på fickan reser hon till Paris för att köpa en klänning. Men det fungerar inte riktigt som hemma där man kan ta en klänning från klädhängaren, gå till kassan och betala och sedan bege sig hemåt igen. Det vill sig inte bättre än att fru Harris blir kvar i Paris en vecka medan klänningen sys upp. Och det blir en vecka som hon inte kommer att glömma på väldigt länge - och inte Paris heller.

“Mrs. Harris Goes To Paris”. Inte en titel som väckte något större intresse hos mig. Efter att ha läst baksidestexten blev jag inte mer sugen. För att vara ärlig så verkade detta så enormt tråkigt och ointressant på förhand. Men jag kan bara erkänna att mina fördomar ännu en gång hade fel. För det här är INTE en tråkig film, inte ett dugg. Jag tror det rätta ordet för att beskriva den är “rar”. Den är jätterar och fin, och stundtals riktigt rolig. Lesley Manville som spelar huvudrollen är hur charmig och tuff som helst, och påminner mig om vår egen Birgitta Andersson.

Ännu en gång visar sig ordstävet “döm inte boken efter dess omslag” vara helt korrekt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer