Bitter Feast

  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-03-21

Recension - Blu-ray/DVD

Den berömde TV-kocken Peter Grey har haft bättre dagar. Efter att ha blivit sågad vid knäna av en populär matbloggare som gör sitt yttersta för att vara så elak som möjligt börjar Peters popularitet att dala. Inte bara får han sparken från den restaurang han arbetar på, hans matlagningsprogram i TV blir inte heller förnyat för en ny säsong. Såhär kan vi inte ha det, tänker Peter och ämnar gå till grunden med problemet.
Och den grunden är alltså matbloggaren JT Franks, som snart kommer att lära sig att det är väldigt lätt att vara tuff på nätet, men något helt annat att vara det i verkliga livet...

Vid första anblicken trodde jag att ”Bitter Feast” bara var en i den aldrig sinande mängden av billiga skräckfilmer, mer förutsägbara än ett nummer av Bamse. Ack så fel jag hade. Den här var faktiskt riktigt smart! Storyn, även om den liknar mycket annat, känns fräsch och modern. Den absolut största behållningen står ändå skådespelaren James LeGros (”Mildred Pierce”, ”Drugstore Cowboy”) för. Hans tolkning av kocken Peter Grey är fantastisk, och det är en ren fröjd att se. Bloggaren JT Franks spelas av Joshua Leonard, som vi bland annat sett spela sig själv i ”The Blair Witch Project”.

”Bitter Feast” förtjänar ett snyggare och mer iögonfallande DVD-omslag. Med det nuvarande är risken alltför stor att den försvinner i mängden av betydligt sämre filmer.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer