Blue Streak

  • Svensk titel: Blue Streak
  • Originaltitel: Blue Streak
  • Release (Bio): 2000-02-15
  • Tagline: He's a cop that's not

Recension - Blu-ray/DVD

Martin Lawrence spelar Miles Logan, en tjuv som just fått sitt livs största byte; en bamsestor diamant. Problemet är att något gick snett under stöten och Miles blev tagen av polisen, precis efter att han hade tejpat fast diamanten i en ventilationstrumma i ett nybyggt hus. När polisen släpar ut honom memorerar han vilken våning diamanten ligger på. Två år senare traskar han glad i hågen ut ur fängelset för att hämta sin gömda "skatt". Nu är det ju så att det skulle vara lite för lätt om han bara gick dit, plockade med den hem och levde lycklig i resten av sitt liv. Därför har det nybyggda huset under hans fängelsetid blivit ett polishus. Miles bestämmer sig då för att skaffa sig en hemlig identitet som polis och på några timmar plocka med sig diamanten därifrån. Saker och ting går inte riktigt som han har tänkt sig och snart är han tilldelad en partner (Luke Wilson) och klassad som kårens nya superpolis.

Jag anser att om man har sett en film med Martin Lawrence har man sett dom alla. Man vet vad man har att vänta sig för sorts humor och man vet att man kommer att höra hans jobbiga ljud i en och en halv timme framöver. Och Blue Streak skulle ha varit bättre med någon annan i huvudrollen. Men Lawrence har sina ljusa stunder även han och ibland är Blue Streak fruktansvärt rolig.

Alltså godkänt för Lawrence, men David Chappelle som vi bland annat har sett som Pinball i Con Air är den som äger filmen och utan honom skulle den inte ha hållit samma klass.

Tomas Jämtbäck

Kommentarer