Samlingskassett av Henrik Möller

  • Speltid (min): 80

Recension - Blu-ray/DVD

Jag har just tittat på drygt tio st kortfilmer gjorda av Henrik Möller och vet ärligt talat inte hur jag ska bedöma dem. Antingen skriver jag att de är ”väldigt konstnärliga”, ”helt urusla” eller helt enkelt att ”jag inte fattar”. Det får nog bli det senare alternativet.

Vissa av filmerna har jag nämligen svårt att se meningen med, t ex ”Rufus” och ”Rufus Pappa”. I dessa filmer får vi följa en utklippt pappersfigur som grisas ner med banan och sedan tvättas av i handfatet, allt i extrem närbild och med regissörens händer i vägen och förställda röst i bakgrunden. Tydligen tillhör dessa två filmer de populäraste i samlingen så någon kvalité måste de ju ha, jag kan bara inte hitta den. Jag fattar inte!

Ett par av de andra filmerna, som t ex ”Nu é det fest”, ”Väster Flygel” och ”Pojkarna” är lite mer ”traditionellt” gjorda och faktiskt riktigt roliga. Jag fattar!

Henrik Möller har uppenbarligen en stor talang, han har medverkat på åtskilliga filmfestivaler med sina alster och fått bra respons. Men oavsett hur mycket ros och beröm man får av den stora massan är det alltid en liten klick som inte filmerna går hem hos. Jag tillhör tyvärr den klicken.

Mer information om filmerna och hur ni kan få tag i ett eget exemplar finns på Henrik Möllers officiella hemsida, http://angelfire.com/movies/moller/.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer