Skicka vidare

  • Svensk titel: Skicka vidare
  • Originaltitel: Pay it forward
  • Speltid (min): 119
  • Release (Bio): 2001-02-02
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-08-22

Recension - Blu-ray/DVD

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.
-> Eleanor Roosevelt

***

Klockan var 19.37. A. ringde och undrade om jag skulle hänga med på "Pay it Forward" ? Det var inte speciellt kallt ute. Jag hade inget speciellt att göra (förutom att läsa andra boken om Bridget Jones. Mkt. bra!). Jag var definitivt på, fast recensionerna hade varit nästan lika trista som den, nya, förbättrade, dubbla cheeseburgaren på McDonalds.

***

Det är torsdag kväll. Biografen är ungefär lika stort som ett studentkök. Och där sitter 14 studenter, ihop parade pojke/flicka. Och vi tre. Dom måste väl trott att vi steg in och tänkte "Vafan drar aldrig Vertical Limit igång för..?"

***

Manuset : En pojke hittar på en smart metod för att föra goda gärningar vidare i en sorts pyramidform vilket inte är så "Familje-film-med-Rick-Moranis-och-Steve-Guttenberg" som det låter. Lyckligtvis. Den var mer av Magnolias ensamma, kärlekstörstande slag - stöpt i en lättare klassiskt Hollywoodsk form med ett fåtal olyckligt översockrade partier.

***

D. sa "Kevin Spacey är fanimej nolltalets Jimmy Stewart". Vi kunde inte annat än att nicka och försöka fånga allt när Kevin fjäderlätt dansade omkring med replikerna. Det kändes som han skulle kunna läsa telefonkatalogen och ändå få oss att ramla baklänges och slå en kullerbyta rakt ner i en söt studentskas knä. När Kevin berättade om hur sin hud slutade hela salongen att andas !

***

Märkligt : Musiken var helt rippad från "American Beauty". Vilket var bra, antar jag, den där plinkiga muzaken tar udden av mycket av det som annars kunde ha blivit Slush Puppy sliskigt. Ersätt bara pianotonerna med Hollywood stråkar så förstår du hur skrämmande det kunde ha blivit.

Henrik Edberg

Kommentarer