Min parallella verklighet

  • Svensk titel: Min parallella verklighet
  • Originaltitel: Min parallella verklighet
  • Speltid (min): 7

Recension - Blu-ray/DVD

Våra liv styrs av val och konsekvenserna av dessa. Kalle är en ung man som har gåvan, eller kanske förbannelsen, att se konsekvenserna i förväg. På sistone har han plågats av syner där han bevittnar sin egen död. Som en sista utväg besöker han en psykolog för att få hjälp, han vill inte se dessa syner längre…

Det är vad "Min parallella verklighet" handlar om. Det kanske inte låter speciellt märkvärdigt men Jon Pettersson har skrivit ett mycket habilt manus som gör sig mycket bra i rutan. Dessutom har man lyckats berätta en hel historia på väldigt kort tid utan att det känns som om man har stressats genom filmen, något som annars är lätt hänt.

Minst lika bra är Michael Axelsson i huvudrollen, han ger ett mycket plågat och trovärdigt intryck. De övriga skådespelarna har så pass underordnade och nedtonade roller så det knappt finns något att säga om dem. Fast jag måste nämna Erik Lindström som faktiskt ger filmen en lite komisk touch.

Som vanligt när det gäller filmer från Panasan så är fotot och klippningen lysande. Ljudet kan man heller inte klaga på, speciellt inte originalsoundtracket av Psycho Logical Truth. Den enda tekniska minuset var att bilden såg lite utdragen ut på höjden. Enligt Panasan är filmen i formatet 16:9 Widescreen men det var den inte på mitt exemplar.

Ska man dra upp något som jag upplevde som negativt vid första titten var att vissa av miljöerna kändes lite tomma och sterila, men vid andra titten insåg jag att det bara ökade den kliniska stämningen hos psykologen och läkarteamet. Mycket bra detalj!

Till sist önskar jag bara att vi jag kunde lägga till en halv poäng till i betyget...

Mer information om filmen och hur ni kan få tag i ett eget exemplar finns här: http://direct.at/movies.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer