Resident Evil: Apocalypse

  • Svensk titel: Resident Evil: Apocalypse
  • Originaltitel: Resident Evil: Apocalypse
  • Release (Bio): 2004-10-08
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-02-16
  • Tagline: My name is Alice and I remember everything.

Recension - Blu-ray/DVD

Regissören Paul Anderson från första filmen har lämnat över registolen åt Alexander Witt. Alexander har tidigare jobbat som fotograf på en rad storfilmer men nu alltså tagit steget till regissör. Paul Anderson står om inte för regin ändå för manuset och Milla Jovovich är tillbaka i huvudrollen.


Denna gång äger handlingen rum i Raccoon City där smittan nått befolkningen. Staden spärras av och dom få människorna som ännu inte är smittade är lämnade åt sitt eget öde. Men det finns en del personer som inte kommer att ge upp utan kamp. Alice (Milla Jovovich) är tillbaka för att slåss och till sin hjälp finns nu dom nya karaktärerna i form av bl.a. Jill Valentine och Carlos Oliviera.
Men vad dom inte räknat med är att få känna på motstånd från Umbrellas senaste skapelse, Nemesis.


Jag hör till den skaran som gärna spelade ”Resident Evil” på min första Playstation. Nu har jag visserligen växt ifrån spelandet men den serien här ändå till favoritspelen. När första filmen kom så var förväntningarna väldigt låga. Men den första ”Resident Evil” överraskade mycket positivt och den utnyttjade sin genre med både entusiasm, charm och distans.

Dom tre egenskaperna är precis vad den här uppföljaren saknar vilket gör att filmen blir riktigt dålig. Samtliga skådespelare är katastrofala, klichéerna och stereotyperna helt utan charm och actionscenerna misslyckade.

Trots att jag var väl förberedd på 90 minuters tom actionunderhållning så misslyckas ”Resident Evil:Apocalypse” helt. Det största och mest påtagliga missen är den klassiska mörka killen som ska gå och slänga ur sig one-liners då och då. Snacka om dålig tajming och så totalt tråkigt. Pinsamt är ordet.

Johan Lindström

Kommentarer