Legally Blonde 2

  • Svensk titel: Legally Blonde 2
  • Originaltitel: Legally Blonde 2: Red, White & Blonde
  • Release (Bio): 2003-07-30
  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-11-26

Recension - Blu-ray/DVD

Två år har gått sedan vi för första gången mötte Elle Woods, denna pastelliga, kitchiga blondin som utrustad med en positiv, lättsam inställning, mycket skinn på näsan och med okonventionella metoder, med bravur lyckades utbilda sig till advokat.

Nu är Elle en framgångsrik sådan, som vill kämpa för djurens rättigheter. När hon märker att det är svårare än vad hon tror att förbättra världen från sin nuvarande position, beslutar hon sig för att gå till roten av den juridiska världen. Stället där lagar inte följs och döms efter, utan där lagändringar kan förbättra saker och ting – politiken.
Och därmed nästa anhalt - Washington!

Alla ni som inte gillade den första filmen, kommer förmodligen inte uppskatta denna mer. I princip hela filmen är en repris av den föregående.
Visst, miljön är en annan och man har ett lite mer fundamentalt budskap bakom den glittriga ytan denna gång, men i övrigt är allt ruskigt välbekant.

Karaktärsgalleriet är med vissa undantag intakt och de som är borta från den förra filmen, är ersatta av nya ansikten som dock har sina föregångares funktion i handlingen - det finns karaktärer som imponeras av Elle's oortodoxa handlingssätt, liksom sådana som avskyr det och sätter käppar i hjulen för henne.

Åter sker allahanda "kulturkrockar" när Elle's chockrosa idylliska värld möter den bistrare verkligheten och de tillhörande normerna.

Hela filmen känns som en déja vu. Men jag klagar inte.

Jag uppskattade "Legally Blonde" som något som var ren och (bokstavligen) skär underhållning. Och just därför kan jag inte invända mot något här, bortsett från bristen på nytt blod.

Som jag tidigare indirekt nämnde - gillade man ettan, så kommer detta att falla en i smaken. Något asgarv är man dessvärre befriad från även denna gång, men underhållning får man.

Nikita Averin Kronlund

Kommentarer