Super Troopers

  • Svensk titel: Super Troopers
  • Originaltitel: Super Troopers
  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-03-26

Recension - Blu-ray/DVD

Säger namnet "Broken Lizard" dig någonting? Mig säger det precis nada. Och det är undefär vad "Super Troopers" är för mig. Nada. Hur som helst så är de fem New York komikerna tydligen här för att stanna. Nåja, inte här, men i USA där Fox Television förbereder en TV-serie utifrån "Super Troopers" på bästa sändningstid.

Jag såg faktiskt fram emot att se denna film vars trailer fick mig att skratta högt flera gånger och besvikelsen var i och för sig inte gigantisk, men den infann sig och fick mig att svära högt och bestämt. Det handlar om vägpolisen mot stadspolisen. Det handlar om slagsmål mellan poliser. Det handlar om att röka maja och supa under arbetstid och det handlar om att hångla med de man just stoppat för fortkörning. Så intelligent är den amerikanska humorn när den är som sämst. I och för sig slipper vi tonårs-sex-pubertetsnojan som annars kan kännas igen i liknande filmer riktade mot samma publik, vilket känns aningen befriande. Men ändå så är det samma skit.

Broken Lizard ska tydligen vara ett hett namn i USA där de drar fulla hus med sina live-shower och låt gå för det då, men vill man lyckas på vita duken behöver man framförallt något intelligent. Avsaknaden av just detta i hela produktionen gör att jag undrar om grabbarna inte borde fortsätta med vad de gör hemma hos sig. Eller kanske så är det så att vi i Sverige inte är redo (?) för denna sorts lättsamma humor där man skjuter på varandras skottsäkra suspensoarer och pissar på fortkörare. Tack och lov för det.
Se hellre trailern tre gånger, det är roligare.

Jesper Isaksson

Kommentarer