Big trouble

  • Speltid (min): 82
  • Tagline: De har 45 minuter på sig att rädda världen. De behöver 46!

Recension - Blu-ray/DVD

Innan regissören Barry Sonnenfeld gjorde “Men in black II” så gjorde han den här filmen. Men efter 11:e september så fick den ligga och vila ett tag för att den innehåller vissa känsliga scener (något långsökta kanske kan tyckas). Men nu har den nått våra svenska videobutiker.

”Big trouble” är en rörig historia där missförstånd leder FBI, en reklammakare, en hippie, ett hembiträde, en drogad hund, en padda, getter och några lönnmördare samman. Tillsammans har eller får de en koppling till en stulen atombomb. Skurkarna är så dumma att de inte ens fattar att de har fått tag på en bomb, än mindre fattar de att den har blivit aktiverad…


”Big trouble” är en film med glimten i ögat. Det är ren och skär underhållning utan några som helst ambitioner att vara något mer. Den har en osannolik handling, en skara av karaktärer man blir mörkrädd av att se. Det är också det som gör att den fungerar, den är skruvad precis lagom utan att det går till överdrift.
Den har en otroligt välskriven och skön dialog vilket tillsammans med händelserna i filmen gjorde att jag ibland skrattade tills bristningsgränsen.

”Big trouble” är töntigt underhållande, det är en film du glömmer så fort den har åkt ur videon men den är fruktansvärt underhållande. Skulle Tarantino gjort en film då han var 14 år, då skulle resultatet bli ungefär såhär…

Johan Lindström

Kommentarer