Kill me later

  • Tagline: Not every hostage wants to be saved!

Recension - Blu-ray/DVD

Hollywood Reporter skriver: ”En kultfilm”, L.A. Times: ”En pärla” och Variety: ”Smart energisk thriller i stil med Spring Lola och Out of sight”.
Min första tanke var positiv. Den andra tanken som slog ner direkt efter den första, slog mycket hårdare och den sa åt mig att vara mycket misstänksam. Den här filmen har jag aldrig hört talas om. Så med spända ögon och en kritisk penna bänkade jag mig framför min tv. Sen var filmen slut…

Shawn (Blair) är en kvinna som närmar sig trettiostrecket. Hon jobbar på en bank och delar sin älskare med älskarens hustru. En dag får hon nog av sitt tragiska liv och bestämmer sig för att hoppa från bankens tak. Samtidigt som hon försöker sätta sina planer i verk så kommer Charlie (Beesley) förbi henne på taket och tar henne som gisslan efter ett misslyckat bankrån.

Shawn är kanske inte den perfekta gisslan då hon egentligen inget hellre vill är att kidnapparens hotelser om att skjuta henne ska gå i uppfyllelse. Tillsammans hamnar dem på jakt undan polisen.

Det här är ett manus som är överarbetat och överansträngt. Den har en krystad dialog och ett experimentalt utryck i sitt bildspråk som inte har en mening. Idén om att förnya sig i sin berättarteknik är något jag ofta beundrar, men det får inte bli som i den här filmen där det finns där bara för att finnas.

Men visst, trots allt så har den ett visst innehåll och den lyckas leverera några schyssta dialoger trots att den inte känns speciellt medryckande. Selma Blair är som vanligt bra och räddar filmen, hade det inte varit för henne hade jag aldrig tittat närmare. En okej film utan mersmak.

Johan Lindström

Kommentarer