Ghost ship

  • Svensk titel: Ghost ship
  • Originaltitel: Ghost ship
  • Release (Bio): 2003-03-28
  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-08-20

Recension - Blu-ray/DVD

Den här gången är det inte något gammalt och ödsligt hus som bebos av spöken - nu är de orofyllda andarna ute på en lyxkryssning till havs. Detta får en grupp äventyrare erfara när de försöker bärga fartyget i hopp om att det ska göra dem rika. Men, som sagt, de får spöken på köpet, och det kommer att bli svårt att ta sig i land levande.

Vi har inte att göra med en ny "Changeling" eller "Alien" här, men "Ghost ship" är faktiskt en hyfsat underhållande bagatell. Som historia är den inte alls speciell - vi vet redan vart vi är på väg. Men det är alla småbitar som får liv i "Ghost ship". Regissören Steve Beck vet hur han gör filmen snygg, skådespelarna med Julianna Marguiles och Gabriel Byrne i spetsen är helt okej och specialeffekterna likaså. Själv gillar jag kopplingen till skeppets förflutna även om hela orsaken till allt var ganska löjlig, och inledningsscenen är garanterat det du kommer att komma ihåg mest av allt. Den är mycket brutal.

Tyvärr är "Ghost ship" inte hemsk. Förvänta dig inte att bli rädd för då kommer du svära högt efteråt. Spökena syns inte till särskilt ofta och döda kroppar som legat för länge i vatten för länge räcker inte för att göra en skräckfilm.

Jag hade förväntat mig betydligt mindre av en film som denna.

Jörgen Hansson

Kommentarer