Flickan i spegeln

  • Svensk titel: Flickan i spegeln
  • Originaltitel: Flickan i spegeln
  • Speltid (min): 20

Recension - Blu-ray/DVD

Förlusten av en nära anhörig gör att Sabina går in i en djup depression. Hon accepterar inte psykologen som sjukhuset erbjuder henne, utan försöker bryta sitt destruktiva levnadsmönster på egen hand. Men hon kan inte skaka av sig känslan av att ständigt vara förföljd och en gnagande oro växer inom henne. Någonting fruktansvärt kommer att hända.

Det är handlingen i den psykologiska rysaren "Flickan i spegeln", den senaste filmen från teamet bakom "Kräftfesten", som tidigare recenserats här på Tellusfilm.com. Det var med höga förväntningar jag stoppade in kassetten i videon och tryckte på play…

Inte blev jag besviken inte! "Flickan i spegeln" bjuder på en spännande, om inte helt originell, intrig som framförs på ett ypperligt sätt genom att förlita sig mer på bilder än ord. Agerandet är lysande, speciellt av Therese Segerstedt i huvudrollen som Sabina och Caroline Björkegren som titelfiguren, men även de andra skådespelarna känns "rätt". Det skulle kanske vara en polis som inte låter helt engagerad, men det kan man bortse ifrån när det ändå känns som att det är riktiga personer man får följa, inte skådespelare som spelar roller. Mycket bra!

På den tekniska sidan ser det minst lika bra ut. Fotot är snyggt och proffsigt och ett par scener är verkligen läckra, i brist på bättre ord. Ljudet är klart och tydligt, och Musikrörelsens soundtrack hjälper till att höja stämningen i filmen.

Slutomdöme? Vad kan jag säga, Robert Selin & Co levererar ännu en gång en högkvalitativ produkt som skapar en speciell känsla hos Eder recensent. Känslan av att vilja ha mer!

Mer information om filmen och hur ni kan få tag i ett eget exemplar finns här: http://www.intrigfilm.se.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer