Gigli

  • Svensk titel: Gigli
  • Originaltitel: Gigli
  • Release (Blu-ray/DVD): 2004-05-05

Recension - Blu-ray/DVD

Det här är kanske en av förra årets mest omtalade filmer. Tyvärr inte i dom sammanhang det är tänkt. ”Gigli” blev utan tvekan den mest sågade filmen förra året. Just när Ben Affleck kommit upp sig i status så kraschade hans karriär så hårt så till och med gulliga Walt Disney la ner planer på en kommande film med honom.


Larry (Ben Affleck) är en springpojke åt en större boss i Los Angeles. Larrys boss försöker göra sin boss i New York nöjd genom att kidnappa en efterbliven kille som är son till en högt uppsatt person. Det blir Larrys uppdrag att ta hand om pojken tills vidare besked kommer. Men vad han inte räknade med var att han skulle få lite kvinnlig assistans av den lesbiska kvinnan Ricki (Jennifer Lopez).


Det finns många som klagat på Ben Affleck och hans träiga agerande. Jag har inte stört mig märkvärt på det men i ”Gigli” så förstår jag vad man menar. Det är kanske ett av dom värre överspel jag någonsin skådat av en så pass stor och accepterad skådespelare (av sitt pojkiga slag) .

Bortsett från Affleck, är filmen så dålig som den amerikanska kritikerkåren var så enande om? JA! Det är ett manus som är så uselt skrivet i allt vad dialog och karaktärsskildring heter. Vart är handlingen? Och dess försök till humor genom att spela på den efterblivnes spontana könsord känns inte direkt roligt.

Det totala magplasket kommer då Martin Brest (som står för både manus och regi) försöker engagera oss i en kärlekshandling mellan lesbiska Lopez och träiga Affleck. ”Gigli” fungerar inte på något plan, varken det komiska, romantiska eller i spänningen. Inte ens på ”Så dåligt så det blir bra- planet”. Och då är det riktigt illa.

Johan Lindström

Kommentarer